Testtartás és test-tudat fejlesztése

Bemutatkozás

Szalai Szabolcs vagyok. Tizenhárom éve gyógymasszőrként dolgozom, az informatika világából váltottam át az érintéssel való munkába, hogy segítsem az embereket.

Rövid tapasztalás után láttam, hogy ezzel csak ideig-óráig tudok segíteni. Ekkor keresgéltem tovább és olyan alternatív kezeléseket tanultam, amikkel ennek a pozitív hatásnak az időtartama kitolható. Sajnos ezeket alkalmazva is az lett a tapasztalatom, hogy nem tartós a hatás. Ekkor kezdett bennem összeállni az, ha valakit megkezelek, masszázzsal vagy más terápiával és utána ugyanazt a tevékenységet végzi, ugyanabban a testtartásban, akkor vélhetően hamarosan jön ugyanazokkal a panaszokkal.

Ekkor jött velem szembe a TestSzobrászat, ahol testtartást változtatunk kötőszöveti érintéssel. Amikor én kaptam ezeket a kezeléseket, nagyon fontos volt számomra, hogy tudatosította bennem a kezelő, milyen is a tartásom, kikérdezett, hogy mivel foglalkozom, azt milyen tartásban, pozícióban teszem. Ezek tudatosodtak bennem és ezentúl, amikor a kezelések után már az izmaim megengedték, elkezdtem úgy élni, dolgozni, hogy ne kerüljek vissza ugyanabba a tartásba, ami a problémáimat okozta.

Elhatároztam, hogy ezt én is megtanulom, ezzel fejleszteni és tanítani az embereket. 2019-ben fejeztem be a képzést. Rengeteg új ismeretre, látásmódra, képességre tettem szert ezalatt a közel két év alatt. Zalaegerszegen és Grazban dolgozom TestSzobrászként.